21 listopada 2022
Składniki: 8 brzoskwiń, 150g kandyzowanych owoców, 4 łyżki rumu, cukier (75g na każde 100g owoców), cytryna. Kruche ciasto: 250g mąki, 125g masła, 75g cukru, jajko, szczypta soli. Kruszonka: 100g zmielonych
26 października 2022
SKŁADNIKI: 50 ml ciepłej wody, półtorej łyżeczki świeżych drożdży, pół kilograma mąki, łyżeczka soli, 300 ml zimnej wody. Wymieszaj drożdże z ciepłą wodą. Odłóż. Wsyp do miski mąki i sól.
25 października 2022
SKŁADNIKI: półtorej kilograma wołowiny (karkówki lub łopatki), 150g wędzonego boczku, 2 łyżki oleju roślinnego, 50g masła, 2 ząbki czosnku, 2 marchewki, 1 por, 1 cebula, 2 łyżki mąki pszennej, sól,
23 października 2022
SKŁADNIKI: 5 średnich cebul, 2 łyżki masła, 1 łyżka oliwy z oliwek, pół łyżeczki tymianku, litr bulionu, bagietka, 150g sera żółtego (najlepiej Gruyère lub Comté), sól, pieprz. Piekarnik nagrzać do

KUCHNIA FRANCUSKA - PRZEPISY I PORADY

przewodnik po Francji Instagram Tomasz spytek

POLSKI PRZEWODNIK PO PARYŻU

Polityka prywatności

Copyright 2022 - 2024 przewodnikpofrancji.pl Tomasz Spytek Podróże i sport ! | Wszystkie prawa zastrzeżone

Ta strona korzysta z plików cookies, programów rejestrujących ruch na stronie i programów afiliacyjnych. Jeżeli nie wyrażasz zgody na śledzenie, opuść ją lub zmień ustawienia w przeglądarce internetowej. Szczegółowe informacje o plikach cookies znajdziesz w polityce prywatności.

Regulamin świadczenia usługi przewodnickiej