SKŁADNIKI: 50 ml ciepłej wody, półtorej łyżeczki świeżych drożdży, pół kilograma mąki, łyżeczka soli, 300 ml zimnej wody.
Wymieszaj drożdże z ciepłą wodą. Odłóż. Wsyp do miski mąki i sól. Dodaj drożdże i zimną wodę. Wyrabiaj ciasto. Następnie odstaw je na 30 minut. Po tym czasie wygniataj ponownie. Odstaw na 1 - 2 godziny. Uformuj bagietki. Posmaruj oliwą i odstaw na 30 - 45 minut. Na dolnym ruszcie ustaw miseczkę z wodą. Posyp bagietki mąką i piecz 30 - 45 minut w temperaturze 230 stopni.
Copyright 2022 - 2024 przewodnikpofrancji.pl Tomasz Spytek Podróże i sport ! | Wszystkie prawa zastrzeżone
Ta strona korzysta z plików cookies, programów rejestrujących ruch na stronie i programów afiliacyjnych. Jeżeli nie wyrażasz zgody na śledzenie, opuść ją lub zmień ustawienia w przeglądarce internetowej. Szczegółowe informacje o plikach cookies znajdziesz w polityce prywatności.